X

Summitul Trump-Kim va costa Singapore în jur de 15 milioane dolari (prim-ministru)

Summitul dintre preşedintele SUA şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va costa Singapore în jur de 20 de milioane de dolari singaporezi (15 milioane dolari americani), a anunţat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că “este un cost pe care suntem dispuşi să îl plătim”, informează duminică dpa, potrivit agerpres.

Potrivit ziarului Straits Times din Singapore, Lee a spus că costurile legate de securitate reprezintă aproape jumătate din totalul cheltuielilor estimate de guvernul din Singapore, pe care şi le asumă în întregime.

Citește și : Erdogan critică dur decizia cancelarului austriac de a închide moschei

“Aceasta este contribuţia noastră la un efort internaţional care este în interesul nostru profund”, a declarat Lee.

Lee a răspuns la întrebări puse de reporteri duminică la Centrul Internaţional Media, unde se estimează că 2.000 de membri ai presei internaţionale vor transmite în timpul summitului.

Singapore a efectuat pregătiri intense pentru a saluta sosirea lui Kim şi Donald Trump înaintea summitului de marţi.

Potrivit Straits Times, Lee a subliniat importanţa ca întâlnirea să aibă loc conform planurilor, notând că ea ar putea stabili evoluţiile în Peninsula Coreea pe o nouă traiectorie într-un mod ce ar “favoriza securitatea şi stabilitatea regiunii”.

Citește și : Summitul G7 s-a încheiat cu un „acord de a fi în dezacord” între SUA și parteneri (EFE)

El a remarcat de asemenea că decizia de a organiza reuniunea în Singapore este un indiciu al legăturilor diplomatice prietenoase ale oraşului-stat cu cele două ţări care au avut relaţii istorice acrimonioase.

“Ne face publicitate”, a spus Lee. “Faptul ca am fost aleşi ca sit al întâlnirii – nu noi am cerut-o – spune ceva despre relaţiile dintre Singapore cu Statele Unite şi Coreea de Nord”, a subliniat el.

Tags: Kim Jong UnLee Hsien Loongmilioane dolarisingaporeSUAsummit
Categorii: Știrile zilei