Summitul Trump-Kim de la Hanoi este un “succes”, afirmă John Bolton

Publicat:

Summitul privind chestiunea nucleară nord-coreeană care a avut loc în această săptămână în Vietnam este un “succes”, a declarat duminică John Bolton, consilierul de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, chiar dacă întrevederea s-a încheiat brusc şi fără o declaraţie comună, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Nu consider acest summit un eşec”, a declarat Bolton, invitat la emisiunea ‘Face the Nation’ a postului CBS. “Îl consider un succes prin faptul că preşedintele a protejat şi promovat interesele americane”, a adăugat el.


Citește și : Guvernul ungar pune capăt campaniei de afişaj anti-Juncker

John Bolton este deseori considerat un susţinător al unei linii dure în materie de diplomaţie.

În martie 2018, când încă nu făcea parte din administraţia Trump, el a spus, într-un articol publicat în Wall Street Journal, că este “legitim” pentru SUA “să atace primele” Coreea de Nord pentru a neutraliza echipamentele nucleare ale acesteia.

“Preşedintele s-a ţinut de concepţia sa” privind un acord acceptabil, iar “el şi-a întărit relaţiile cu Kim Jong Un”, cu ocazia summitului, a adăugat el.

“Eu cred că este vorba de un succes, doar dacă nu consideraţi că un acord prost ar fi fost mai bun decât lipsa unui acord”, a mai spus consilierul.

John Bolton a declarat că propunerea nord-coreeană de a destructura “în mod permanent şi total” complexul nuclear de la Yongbyon a fost “o concesie extrem de limitată”.

Donald Trump nu era pregătit, a amintit el, să accepte ridicarea sancţiunilor economice decât în schimbul destructurării în totalitate a instalaţiilor nucleare nord-coreene.

Citește și : Un nou atac furibund al lui Donald Trump la adresa lui Robert Mueller

“Kim Jong Un însuşi a spus la precedentul summit (din Singapore, din iunie 2018): vom trece prin numeroase etape până vom încheia acest acord”, a declarat consilierul.

“Întâlnirea de la Hanoi era una din aceste etape. Prin urmare, preşedintele este pregătit să continue discuţiile”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac terorist în Israel: Un bărbat a deschis focul și a înjunghiat mai multe persoane într-o stație de autobuz

Atac terorist în Israel: Un bărbat a deschis focul și a înjunghiat mai multe persoane într-o stație de autobuz Un om a murit și zece...

Faimoasele zone albastre misterioase ale lumii, în care trăiesc cei mai mulți centenari, au fost mistificate pentru un motiv meschin și nu există

Faimoasele zone albastre misterioase ale lumii, în care trăiesc cei mai mulți centenari, au fost mistificate pentru un motiv meschin și nu există Tendința de...

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Ședința solemnă dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Ședința solemnă dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ Șefa statului a celebrat „Ziua Profesorului” alături de cadrele...

Primarul unui oraș cu 6 milioane de locuitori spune că îi va scăpa pe toți de kilogramele în plus, dacă îl realeg: Nu vor...

Primarul unui oraș cu 6 milioane de locuitori spune că îi va scăpa pe toți de kilogramele în plus, dacă îl realeg: Nu vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.