Summitul Trump-Kim s-a încheiat fără acord. Sancţiunile rămân în vigoare! – VIDEO

Publicat:

Cel de-al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord, a anunţat Casa Albă, citată de agenţiile de presă, potrivit agerpres.

Cei doi lideri au părăsit joi, în convoaie separate, hotelul unde s-a desfăşurat summitul, fără ceremonie publică de semnare a unui acord.


Citeşte şi: Schimb puternic de artilerii în Kashmir. Satele pakistaneze au fost evacuate în grabă

“Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privinţa denuclearizării şi conceptelor de resort economic”, a precizat, într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

“Nu s-a ajuns la niciun acord de această dată, dar echipele lor sunt nerăbdătoare să se întâlnească în viitor”, a adăugat ea, precizând de asemenea că cei doi lideri au avut “întâlniri foarte bune şi constructive”.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, după summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi, că liderul nord-coreean a fost dispus să renunţe la unele dintre centrele nucleare ale ţării sale, “dar nu la cele pe care le-am dorit noi”, relatează DPA şi AFP.

“Din acest motiv, nu am putut renunţa la toate sancţiunile”, a spus Trump, după summitul de două zile cu Kim care s-a încheiat fără semnarea unui acord privind denuclearizarea Coreii de Nord.

Citeşte şi: Trump şi Kim deschid birouri de legătură între SUA şi Coreea de Nord

“Am simţit amândoi că nu era un lucru bun să semnăm ceva”, a mai declarat preşedintele american într-o conferinţă de presă.

“Uneori trebuie să vorbeşti, iar acesta a fost un astfel de moment”, a adăugat el.

Trump a mai precizat că sfârşitul summitului cu Kim a fost “extrem de amical”. “Ne înţelegem bine. Există o căldură între noi şi sper că aceasta va rămâne. Cred că lucrurile vor merge”, a spus el.

Trump a subliniat de asemenea că nu este necesar să se adopte sancţiuni suplimentare împotriva Coreii de Nord.

“Nu trebuie să vorbim de extinderea sancţiunilor (…) Există mulţi oameni formidabili în Coreea de Nord care trebuie la rândul lor să trăiască”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a explicat că discuţiile s-au blocat în privinţa chestiunii sancţiunilor economice impuse Coreii de Nord din cauza programelor nuclear şi de rachete balistice ale acesteia.

“Mi-ar fi plăcut să mergem mai departe”, a spus el, dând totuşi asigurări că Phenianul nu îşi va relua testele nucleare. Liderul nord-coreean “a declarat că nu va mai testa rachete balistice sau orice ar avea o legătură cu chestiunea nucleară”, a dat asigurări Trump.

El a mai indicat că nu s-a angajat la o nouă întâlnire cu Kim. Întrebat despre o eventuală a treia reuniune cu liderul nord-coreean după cele de la Singapore şi Hanoi, Trump a dat un răspuns evaziv: “Vom vedea dacă se va întâmpla asta”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă Un cântăreț brazilian a murit după ce a fost electrocutat pe scenă, în timpul unui spectacol. Ayres...

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.