Sunak: Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne

Publicat:

Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Sub presiunea propriilor parlamentari pentru a găsi o soluție la fluxul de migranți care sosesc în Marea Britanie peste Canalul Mânecii, Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor cu migranți una dintre cele cinci priorități cheie ale sale.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

„Nu faceți nicio greșeală, dacă veniți aici ilegal, nu veți putea rămâne”, a declarat Sunak pentru ziarul Mail on Sunday.

O nouă lege care să abordeze problema migranților urmează să fie prezentată marți, a relatat ziarul, după ce anul trecut peste 45.000 de persoane au ajuns în Marea britanie traversând Canalul Mânecii.

Anul trecut, fostul premier Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite în Rwanda zeci de mii de migranți, la peste 6.400 de kilometri distanță.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

Acordul s-a confruntat cu o bătălie juridică după ce primul zbor planificat a fost blocat de o ordonanță de ultim moment acordată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În decembrie, Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală, însă opozanții încearcă să facă apel la acest verdict.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.