X

Sunak: Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne

Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Sub presiunea propriilor parlamentari pentru a găsi o soluție la fluxul de migranți care sosesc în Marea Britanie peste Canalul Mânecii, Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor cu migranți una dintre cele cinci priorități cheie ale sale.

Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

„Nu faceți nicio greșeală, dacă veniți aici ilegal, nu veți putea rămâne”, a declarat Sunak pentru ziarul Mail on Sunday.

O nouă lege care să abordeze problema migranților urmează să fie prezentată marți, a relatat ziarul, după ce anul trecut peste 45.000 de persoane au ajuns în Marea britanie traversând Canalul Mânecii.

Anul trecut, fostul premier Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite în Rwanda zeci de mii de migranți, la peste 6.400 de kilometri distanță.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

Acordul s-a confruntat cu o bătălie juridică după ce primul zbor planificat a fost blocat de o ordonanță de ultim moment acordată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În decembrie, Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală, însă opozanții încearcă să facă apel la acest verdict.

Tags: canalul maneciimarea britanieRishi Sunak
Categorii: Diaspora