X

‘Sunt convins că vom rezista’. Zelenski a comentat planurile rușilor de a captura Ceasov Iar înainte de 9 mai

‘Sunt convins că vom rezista’. Zelenski a comentat planurile rușilor de a captura Ceasov Iar înainte de 9 mai

Rusia vrea să captureze Cesov Iar în regiunea Donețk până pe 9 mai. Președintele Vladimir Zelenski a declarat acest lucru într-un interviu pentru NBC News, publicat de Biroul Președintelui.

„Rusia vrea să mobilizeze 300 de mii de luptători până la 1 iunie. Ne pregătim pentru asta până la 9 mai, Rusia se așteaptă să ocupe Ceasov Iar în estul Ucrainei, am convingerea că vom rezista, că armele vor ajunge la timp. Astfel, vom putea respinge inamicul și apoi vom distruge planurile Federației Ruse privind acțiunile contraofensive la scară largă în iunie”, a spus președintele.

Zelenski a menționat că a fost recent în regiunea Donețk și a vorbit cu luptători. „Nu au suficient echipament pentru a lupta cu dronele de recunoaștere rusești care observă focul artileriei rusești și, de asemenea, nu au suficiente obuze de artilerie”, a spus el.

Faptul că conducerea militară a Federației Ruse a pus ocupanților sarcina de a captura Ceasov Iar înainte de 9 mai a fost semnalat pe 14 aprilie de către comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Sirski.

Tags: a comentatde a captura Ceasov Iar înainte de 9 maiplanurile rușilorZelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei