Sunt sau nu politizate protestele fermierilor. Opinia expertului

Publicat:

Sunt sau nu politizate protestele fermierilor. Opinia expertului

Protestele fermierilor sunt decente, nu prezintă expres elementul politic, dar au o componentă politică implicită. Expertul politic, Igor Boțan, explică asta prin faptul că, odată ce problemele ajung să fie discutate în Parlament, ele deja au o doză de politizare, transmite Agenția de presă IPN.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul dezbaterii publice cu genericul „Ce vor fermierii? Ce poate Guvernul?”.


Citește și: Benzina și motorina continuă să se ieftinească

Totodată, expertul politic nu consideră că mișcarea protestară a fermierilor se va transforma într-un proiect politic, scopul protestatarilor  fiind de a atrage atenția autorităților asupra problemelor din această ramură a economiei.

„Departe de mine gândul că în această mișcare a protestatarilor, agricultorilor există elementul politic. Ar fi păcat dacă această mișcare a fermierilor s-ar îndrepta spre politică. Sper că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Igor Boțan.

Expertul admite că protestatarii fac presiuni, pentru că vor să-și apere interesele, dar speculațiile politice care apar deja nu este vina lor.

Precizăm că, pe parcursul săptămânii trecute, membrii Asociației „Forța Fermierilor”  au protestat din nou în centrul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi...

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră...

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025 Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea...

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.