X

Sunt sau nu politizate protestele fermierilor. Opinia expertului

Sunt sau nu politizate protestele fermierilor. Opinia expertului

Protestele fermierilor sunt decente, nu prezintă expres elementul politic, dar au o componentă politică implicită. Expertul politic, Igor Boțan, explică asta prin faptul că, odată ce problemele ajung să fie discutate în Parlament, ele deja au o doză de politizare, transmite Agenția de presă IPN.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul dezbaterii publice cu genericul „Ce vor fermierii? Ce poate Guvernul?”.

Citește și: Benzina și motorina continuă să se ieftinească

Totodată, expertul politic nu consideră că mișcarea protestară a fermierilor se va transforma într-un proiect politic, scopul protestatarilor  fiind de a atrage atenția autorităților asupra problemelor din această ramură a economiei.

„Departe de mine gândul că în această mișcare a protestatarilor, agricultorilor există elementul politic. Ar fi păcat dacă această mișcare a fermierilor s-ar îndrepta spre politică. Sper că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Igor Boțan.

Expertul admite că protestatarii fac presiuni, pentru că vor să-și apere interesele, dar speculațiile politice care apar deja nu este vina lor.

Precizăm că, pe parcursul săptămânii trecute, membrii Asociației „Forța Fermierilor”  au protestat din nou în centrul Capitalei.

Tags: fermieriIgor Boțanpolitizatproteste
Categorii: PoliticăȘtirile zilei