Supărat că nu-i ies jocurile la Primărie, Ceban s-ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă

Publicat:

Supărat că nu-i ies jocurile la Primărie, Ceban s-ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă

Primarul Ion Ceban amenință că va candidata la prezidențiale dacă nu va găsi voturile necesare în consiliul municipal pentru a vota bugetul. Supărat că, ieri, partidului pe care îl conduce nu i-au ajuns două voturi pentru a-și promova proiectul bugetului pentru anul curent, edilul a acuzat consilierii PSRM și PAS de sabotaj.

Socialiștii susțin că nu au înțeles aluzia lui Ceban, iar PAS afirmă că în acest fel primarul își ascunde incompetența.


Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Ieri, consilierilor MAN nu le-au ajuns două voturi ca proiectul bugetului să treacă cu brio de Consiliul Municipal. Vădit deranjat, primarul a încercat să-și convingă urmăritorii de pe rețele sociale că opoziția PAS și PSRM frânează dezvoltarea capitalei. Edilul crede că acul de cojoc ar fi să candideze la prezidențiale.

Supărat că nu-i ies jocurile la Primărie, Ceban s-ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă

„Eu cred că este cumva legat și de faptul că ei se gândesc că încă pot să accept să merg la prezidențiale, așa cum îmi cer foarte mulți oameni. Le este frică de proiecte noi, de proiecte mari și de dezvoltarea capitalei pentru că este singurul loc care se dezvoltă astăzi în Republica Moldova. Dacă veți continua așa, îmi rezerv dreptul să mă mai gândesc la ce o să fac, începând cu toamna acestui an”, a declarat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Socialiștii susțin că nu au înțeles aluzia lui Ceban, iar PAS afirmă că edilul încearcă să-și camufleze incompetența.

„Eu nu am auzit să spună că va candida la funcția de președinte, a spus că își rezervă dreptul să facă ceva în perioada electorală, asta a fost o aluzie, de fapt nu știu ce însemnă asta, va candida sau nu, sau poate va susține un candidat, nu a spus clar, a lăsat loc de intrigă”, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Odințov Alexandr.

Supărat că nu-i ies jocurile la Primărie, Ceban s-ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă

„Ca de obicei, Ion Ceban inventează dușmani și scenarii pentru a-și camufla incompetența, incapacitatea de a administra capitala, dar și pentru a-și justifica eventualele acțiuni îndreptate spre realizarea ambițiilor pe care le are. Acesta e adevăratul Ion Ceban – nimic nou sub soare”, a declarat președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa.

În a șaptea lună a anului, capitala încă nu are un buget pentru anul curent, urmare a intrigilor politice din Consiliul Municipal. Partidului Mișcarea Alternativa Națională are doar 20 de consilieri în CMC, în timp ce pentru asigurarea majorității e nevoie de 26 de voturi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sondaj alarmant: Frica domină în rândul electoratului, un semnal de alarmă pentru candidați

Sondaj alarmant: Frica domină în rândul electoratului, un semnal de alarmă pentru candidați Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group...

Raportul CEC în Parlament: În 2023, 25 de partide politice au primit peste 46 de milioane de lei din bugetul de stat

Raportul CEC în Parlament: În 2023, 25 de partide politice au primit peste 46 de milioane de lei din bugetul de stat Raportul Comisiei Electorale...

Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an la ‘Moldova Business Week 2024’

Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an la 'Moldova Business Week 2024' Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an...

NATO: Nu sunt indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România dovedesc un atac intenţionat

NATO: Nu sunt indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România dovedesc un atac intenţionat Alianţa Nord-Atlantică a anunţat joi că nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.