X

Super Mario 64, vândut la licitaţie pentru o sumă record

Un exemplar sigilat al legendarului joc video ”Super Mario” pentru consola Nintendo 64 a fost vândut duminică pentru 1,56 milioane de dolari, o sumă record pentru un joc video, potrivit casei de licitaţii americane Heritage Auctions, informează AFP, potrivit agerpres.

”Este primul joc vândut vreodată la licitaţie pentru o sumă de peste un milion de dolari”, a explicat pentru AFP Eric Bradley, purtător de cuvânt al casei de licitaţii cu sediul în Dallas, Texas.

Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

Un alt record a fost deja stabilit vineri: o casetă pentru consola Nintendo NES conţinând jocul ”Legend of Zelda” a fost deja adjudecată pentru 870.000 de dolari.

Caseta cu jocul ”Super Mario 64” datează din 1996 şi utilizează pentru prim prima dată tehnologia 3D.

Este ”singura copie cunoscută care a primit nota 9.8 A++” din partea companiei de expertiză în domeniul jocurilor video Wata, care evaluează starea casetelor, a subliniat Eric Bradley, subliniind că este cea mai ”mare notă pe care o poate primi un joc video retro”.

Personajul Mario, un instalator mustăcios şi hiperactiv, echipat cu o cască roşie, este unul dintre cei mai cunoscuţi eroi din domeniul jocurilor video şi a contribuit la succesul mondial al companiei Nintendo.

Apărut în 1981 sub numele ”Jumpman” în jocul ”Donkey Kong”, a fost redenumit ”Mario” în 1985, fiind protagonistul a numeroase aventuri în compania fratelui său, Luigi, sau la volanul unui cart.

Citește și: Partidul lui Maia Sandu a câștigat categoric alegerile din Republica Moldova

În ultimii ani, jocurile video retro au cunoscut un succes în creştere în rândul colecţionarilor nostalgici.

În luna aprilie, o casetă cu jocul video Super Mario Bros destinat consolei Nintendo NES şi datând din 1986 a obţinut 660.000 de dolari în cadrul unei vânzări organizate de Heritage Auctions.

Tags: DallasEric BradleyHeritage AuctionsLegend of ZeldaNintendo NESSuper MarioSuper Mario 64Super Mario BrostexasWata
Categorii: Știrile zilei