Supermarketurile din Thailanda nu vor mai distribui pungi din plastic gratuite la casele de marcat

Publicat:

Lanţurile de supermarketuri din Thailanda au sistat de la 1 ianuarie distribuirea gratuită de pungi din plastic la casele de marcat, o soluţie considerată de activiştii din domeniul mediului drept temporară pentru ”criza plasticului” din această ţară, informează AFP, scrie agerpres.

Fiecare thailandez utilizează zilnic nu mai puţin de opt ambalaje din plastic de unică folosinţă, de la punga din supermarket la paharul din plastic pentru cafea sau ambalajul pentru mâncarea luată la pachet, care ajung apoi în canalizare şi la gropile de gunoi.


Citește și : Pompeo susţine că nu doreşte să candideze pentru un loc în Senatul SUA

Utilizarea plasticului pe scară largă face ca această ţară din Asia de Sud-Est să fie cel de-al şaselea cel mai mare participant la poluarea oceanelor.

Vara trecută, moartea unui pui de dugong, animal ameninţat cu dispariţia, a ţinut primele pagini ale ziarelor şi i-a determinat pe thailandezi să reflecteze la modul în care utilizează plasticul. În stomacul animalului au fost găsite deşeuri plastice.

Zeci de magazine, printre care şi reţeaua 7-Eleven, precum şi principalele companii prezente în centrele comerciale cum ar fi Central Group şi Mall Group, au început nou an cu angajamentul de a sista furnizarea gratuită a pungilor din plastic către clienţi.

În schimbul pungilor de unică folosinţă, aceşti comercianţi oferă contra-cost pungi din materiale reutilizabile.

Potrivit organizaţiei Greenpeace, iniţiativa este un punct de plecare benefic, dar nu rezolvă problema gestionării deşeurilor.

“Interzicerea pungilor din plastic nu este suficientă pentru rezolvarea crizei plasticului din această ţară”, a spus Pichmol Rugrod, din partea Greenpeace Thailanda. ”Este necesar să punem capăt culturii lucrurilor de unică folosinţă”, a declarat aceasta joi pentru AFP.

În plus, pungile din material textil nu sunt în totalitate inofensive pentru mediu, întrucât conţin de asemenea micro-plastice introduse în procesul de fabricaţie pentru a le face mai rezistente.

Citește și : Autorităţile turce au arestat 5 irakieni suspectaţi de pregătirea unui atentat în noaptea de Revelion

“Aceste micro-plastice creează o altă problemă: atunci când sunt aruncate, produsele chimice pe care le conţin se depun în cele din urmă în sol”, a mai spus aceasta.

Guvernul thailandez şi-a luat angajamentul să interzică complet utilizarea ambalajelor de unică folosinţă până în 2022.

Posturile de televiziune au ameninţat că vor începe ”să cenzureze” pungile din plastic pe ecran, blurând imaginile acestora aşa cum procedează în cazul nudităţii, ţigărilor, alcoolului sau scenelor violente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.