Supermodelul Tatjana Patitz s-a stins din viaţă la vârsta de 56 de ani

Publicat:

Fotomodelul german Tatjana Patitz, renumită pentru că a făcut parte din grupul “supermodelelor originale” din anii 1980-1990 care au apărut într-un videoclip al muzicianului George Michael, a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, a anunţat agenţia ei, confirmând o informaţie a revistei Vogue, notează AFP, potrivit agerpres.

“Tatjana a murit duminică dimineaţă în California”, unde locuia, a răspuns într-un e-mail pentru AFP Corinne Nicolas, fondatoarea şi şefa agenţiei de modele de pe 5th Avenue din New York, The Model CoOp.


Citește și : Harkovul a fost bombardat intens la câteva ore după vizita ministrului german de externe

Ea nu a dezvăluit împrejurările acestei dispariţii la 56 de ani, potrivit revistei de modă newyorkeze Vogue care a dezvăluit informaţia.

Renumitul fotograf de modă german Peter Lindbergh, care a murit în 2019, a fost întotdeauna preferatul Tatjanei Patitz şi a fotografiat-o încă din anii 1980. Fundaţia lui s-a declarat pe Twitter “profund întristată de moartea Tatjanei Patitz, o prietenă de lungă durată a lui Peter” şi a dorit “să se încline în faţa bunătăţii, frumuseţii interioare şi inteligenţei incredibile a Tatjanei”.

Născută în Germania, crescută în Suedia şi locuind în California, Tatjana Patitz “a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti”, a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour.

Citește și : Oraşul Soledar a căzut în mâna ruşilor

Ea a făcut parte din grupul de elită al “supermodelelor originale” din anii 1980-1990, alături de modelele Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista şi Christy Turlington. Cele şase femei apar într-o fotografie celebră făcută de Peter Lindbergh pentru Vogue pe o plajă, în 1988, (“White Shirts: Six Supermodels, Malibu”).

Tatjana Patitz, Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Cindy Crawford apar, de asemenea, şi cântă în play-back pe vocea lui George Michael în celebrul videoclip pentru “Freedom! ’90” al compozitorului britanic care a murit în 2016.

Tatjana Patitz şi fiul acesteia


Tatjana Patitz a fost “cea mai calmă şi poate cea mai intensă dintre +supermodelele originale+”, a scris Vogue, reluând o declaraţie pe care modelul a făcut-o în cursul unui interviu din 2020: “Nu mi-am vândut niciodată sufletul”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.