Supraviețuitorii atacului de la o biserică din Nigeria se luptă pentru provizii medicale

Publicat:

Supraviețuitorii atacului de la o biserică din Nigeria care a ucis 22 de persoane se luptă pentru provizii medicale, informează mediafax.

Atacul de duminică asupra unei biserici catolice din orașul nigerian Owo a făcut 22 de morți și 50 de răniți, a declarat marți un oficial, în timp ce spitalul local a început să rămână fără proviziile necesare pentru tratarea supraviețuitorilor, relatează Reuters.


Citește și : Viaţa după pandemie: Beijingul îşi redeschide restaurantele

Persoane necunoscute au atacat congregația de la Biserica Catolică Sfântul Francisc cu arme de foc și explozibili în timpul unei slujbe pentru a sărbători Rusaliile.

Autoritățile nu au oferit nicio informație despre identitatea sau motivul atacatorilor.

Rapoartele mass-media arătau inițial că peste 50 de persoane au fost ucise. Autoritățile nu au publicat niciun bilanț al victimelor până marți.

În biserică, sângele de pe pereți, mobilierul spart, cioburile de sticlă, resturile de tencuială și obiectele personale abandonate au dat mărturia violenței atacului.

La spitalul din oraș, unii supraviețuitori și rudele lor au declarat că au fost nevoiți să se aprovizioneze cu pansamente și alte provizii de la farmacii private, deoarece spitalul rămăsese fără ele – o problemă comună în spitalele publice nigeriene subfinanțate.

Un grup de angajați ai companiei naționale de electricitate a adunat bani pentru a cumpăra bandaje, seringi și mănuși de unică folosință, precum și cutii de băuturi răcoritoare, pe care să le livreze spitalului.

Poliția a declarat luni că a recuperat bombe neexplodate, precum și gloanțe folosite în puști de asalt AK-47. Unii dintre atacatori s-au poziționat printre credincioși, în timp ce alții au tras în biserică din direcții diferite.

Papa Francisc și președintele nigerian Muhammadu Buhari s-au numărat printre cei care și-au exprimat oroarea față de atac.

Citește și : Totul pentru petrol! Casa Albă pare să şteargă cu buretele implicarea lui MbS în asasinarea lui Khashoggi

Owo se află în statul Ondo, în sud-vestul Nigeriei, o regiune care nu este de obicei predispusă la violențe religioase. În sud-vestul țării locuiește grupul etnic Yoruba, împărțit aproximativ în mod egal între creștini și musulmani, care coexistă în mod pașnic.

Nigeria se luptă de mai bine de un deceniu pentru a suprima insurecțiile islamiste din nord-estul țării, care au ucis sute de mii de oameni și au strămutat milioane de oameni, dar nu se știe dacă grupurile insurgente sunt active în Ondo.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.