X

Surpriză la summitul ASEAN: Kim Jong Un ar putea fi invitat de Moon Jae-in

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar putea fi invitat oficial la un summit extraordinar al ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) organizat în noiembrie în localitatea Busan din Coreea de Sud, a informat luni preşedinţia sud-coreeană, citată de EFE, potrivit agerpres.

Reuniunea, care va avea loc pe 25 şi 26 noiembrie în oraşul-port sud-coreean pentru a aniversa cei 30 de ani de relaţii între Seul şi cei 10 membri ai ASEAN, ar putea conta pe prezenţa lui Kim, a declarat agenţiei Yonhap un purtător de cuvânt prezidenţial.

Citește și: Preşedinta şi co-proprietara companiei aeriene S7 a murit în tragedia aviatică din Germania – VIDEO

Acelaşi oficial a indicat că unele state din ASEAN au propus deja invitarea liderului nord-coreean la eveniment.

Coreea de Sud va “purta consultări cu ţările ASEAN pe baza respectivei propuneri şi, în funcţie de rezultatul acestor discuţii, Kim Jong Un ar putea fi invitat”, a adăugat acesta.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a subliniat importanţa ţărilor ASEAN în procesul de denuclearizare a Coreei de Nord şi faptul că cei 10 membri ai asociaţiei menţin relaţii diplomatice cu Phenianul.

Citește și: Președintele algerian se pregătește să-și anunțe demisia

Moon şi Kim au avut anul trecut trei summituri bilaterale, care au contribuit la cele două reuniuni între liderul nord-coreean şi preşedintele american, Donald Trump.

Moon a precizat luni, într-o întâlnire cu mai mulţi consilieri, că, în ciuda terminării fără un acord a summitului Kim-Trump de la Hanoi, atât SUA cât şi Coreea de Nord vor continua să mizeze pe dialog.

Tags: ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est)BusanCoreea de NordCoreea de SudKim Jong UnMoon Jae-in
Categorii: Știrile zilei