Surpriză politică în R.Moldova. Cine este noul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate

Publicat:

Vasile Botnari, până acum director al companiei Moldova-Gaz, este noul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova, după ce parlamentul de la Chişinău a votat joi în favoarea candidaturii sale în această funcţie cu 53 de voturi, doar opoziţia s-a abţinut de la vot, exprimând neîncredere în calităţile profesionale ale acestuia, informează mass-media de peste Prut, între care Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Botnari a fost propus la funcţia de director SIS de către Partidul Democrat – aflat la guvernare în Republica Moldova – şi este considerat un apropiat al liderului PD, Vlad Plahotniuc, conform presei moldovene.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

El a deţinut mai multe funcţii importante începând cu anul 2008. Din 2010, Vasile Botnari – economist de profesie – a fost deputat din partea PD, apoi ministru al transporturilor, iar ulterior şi ministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Acesta a mai deţinut funcţia de director Air Moldova şi s-a ocupat de managementul companiei ‘Nobil Air’, care ar fi controlată de Vlad Plahotniuc, actualul lider al PD, potrivit sursei citate.

Funcţia de director SIS a devenit vacantă în toamna anului trecut după încheierea mandatului lui Mihai Bălan. La 21 decembrie, parlamentul l-a desemnat în această funcţie pe Vitalie Pârlog, care a demisionat două luni mai târziu.

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, extraparlamentar), Maia Sandu, a criticat miercuri ideea numirii lui Vasile Botnari la conducerea SIS, invocând un abuz din partea actualei guvernări. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.