Surprize în sondaje – Partidul lui Nigel Farage va înregistra rezultate peste aşteptări la alegerile europarlamentare

Publicat:

Partidul Brexitului al lui Nigel Farage va înregistra rezultate peste aşteptări la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lui mai conform mai multor sondaje, informează Politico, potrivit news.ro .

Un sondaj Opinium arată că Partidul Brexitului va obţine 34% dintre voturi, mai mult decât Partidul Conservator şi Partidul Laburist împreună, la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lui mai. Aceasta reprezintă o creştere de şase puncte procentuale faţă de ultimul sondaj Opinium din 23 aprilie.


Citește și : Gardienii Revoluţiei denunţă războiul psihologic american

Pe poziţia a doua se clasează Partidul Laburist cu 21% iar conservatorii sunt pe locul patru cu 11% din voturi. Pe a treia poziţie se află Partidul Liberal Democrat. Noul partid pro-UE, Change UK, are 3% din voturi, în spatele Partidului Verde, UKIP sau Partidul Naţional Scoţian. La sondaj au participat online 2.004 persoane între 8 şi 10 mai.

Conform unui sondaj Politico, Partidul Laburist va obţine 21 de locuri în Parlamentul European, Partidul Brexitului 16 iar conservatorii 12.

Un alt sondaj, comandat de The Telegraph, arată că Partidul Conservator se va clasa pe locul al treilea dacă ar avea loc acum alegeri naţionale, în spatele laburiştilor şi a Partidului Brexitului.

Conform acestui sondaj, Partidul Laburist va câştiga alegerile cu 27% din voturi, partidul lui Farage va obţine 20% iar conservatorii 19%.

Citește și : Israelul a redeschis punctele de trecere cu Gaza după ce le închisese în urmă cu nouă zile

Următoarele alegeri vor avea loc teoretic în 2022, însă ar putea fi convocate alegeri anticipate oricând iar premierul Theresa May a promis că îşi va da demisia până la alegerile din 2022. Cele 2.034 de persoane care au participat la sondaj şi-au exprimat opiniile luând în considerare că May s-ar afla în continuare la conducerea Partidului Conservator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.