Sursă ucraineană: în unele zone trupele rusești din Severodonetsk pierd teren

Publicat:

Oficialii din Ucraina afirmă că trupele rusești sunt forțate să se retragă într-un oraș cheie din estul țării. Rușii susțin contrariul și anunță că ucrainenii au suferit pierderi grele și se retrag din oraș, informează mediafax.

Oficiali de la Kiev au declarat sâmbătă că în unele zone trupele rusești din Severodonetsk pierd teren, anunță Reuters. Lupte intense au loc în jurul orașului industrial, punctul central al ofensivei rusești pentru cucerirea regiunii Donbas din estul țării.


Citește și : Emisarii SUA, Coreii de Sud şi Japoniei au avut o întâlnire la Seul

Serhiy Gaidai, guvernatorul provinciei Luhansk, a declarat că forțele rusești au suferit înfrângeri severe și că aruncă în aer podurile de peste râul Siverskyi Donets pentru a împiedica Ucraina să aducă întăriri militare și să livreze ajutoare civililor.

„În acest moment, soldații noștri i-au respins, ei suferă pierderi uriașe. Armata rusă, după cum înțelegem, își aruncă toate eforturile, toate rezervele în acea direcție. Rușii aruncă în aer poduri, așa că nu am putut aduce întăriri pentru băieții noștri din Severodonetsk”, a declarat Gaidai într-o transmisiune TV de sâmbătă.

Guvernatorul a mai spus că forțele ucrainene au recucerit aproximativ o cincime din teritoriul pe care l-au pierdut în oraș. Ambele părți au suferit pierderi usturătoare în luptele stradale.

Dacă Severodonetsk cade, orașul vecin Lysychansk ar fi ultimul oraș pe care Rusia trebuie să îl cucerească pentru a avea controlul deplin asupra provinciei Luhansk, care împreună cu provincia Donețk formează Donbasul.

Zona a devenit punctul central al invaziei Rusiei, în condițiile în care președintele Vladimir Putin încearcă să obțină victorii după o încercare eșuată de a cuceri capitala Kiev.

Rușii susțin că forțele ucrainene au suferit pierderi critice, de până la 90% în unele unități, în timpul bătăliei pentru orașul-cheie din est Severodonetsk, potrivit BBC.

Citește și : Ziua 100 de război în Ucraina! Ruşii îşi concentrează toate forţele asupra Donbasului

Într-o postare pe Telegram, Ministerul Apărării din Rusia afirmă că unitățile ucrainene se retrag acum în direcția Lisiciansk, un oraș situat de cealaltă parte a râului Siverskyi Donets. Postarea nu oferă detalii.

Informațiile lansate de ucraineni și ruși nu au putut fi verificate din surse independente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.