Un suspect-cheie în atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris a fost predat de Belgia autorităţilor judiciare franceze

Publicat:

Un suspect-cheie în ancheta privind atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris a fost predat luni de Belgia autorităţilor judiciare franceze, a anunţat parchetul federal belgian într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Osama Krayem, care este de asemenea suspect în atentatele din 22 martie 2016 de la Bruxelles şi a fost arestat în capitala belgiană pe 8 aprilie 2016, a fost predat ‘pentru o zi (…) în vederea audierii sale şi a posibilei sale inculpări de către judecătorul de instrucţie din Paris’, se menţionează în comunicatul parchetului belgian.


Citește și : Trump pleacă din Singapore imediat după întâlnirea cu Kim

Anchetatorii îl suspectează pe jihadistul în vârstă de 25 de ani, născut în Suedia din părinţi refugiaţi sirieni, că este unul dintre principalii membri ai celulei care au organizat atacurile din 13 noiembrie de la Paris, în care 130 de persoane au fost ucise, şi din 22 martie de la Bruxelles, în care 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.

La fel ca ceilalţi membri ai acestui grup, Krayem a plecat în Siria în 2014, după care s-a întors în Europa, profitând de rutele deschise pentru migranţi. El a fost preluat în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2015 în Germania de către Salah Abdeslam, ultimul membru încă în viaţă al comandourilor pariziene, alături de un alt membru al celulei încarcerat în Belgia, Sofiane Ayari, şi de Ahmad Alkhald, în continuare căutat.

La doi ani după arestarea sa, rămân încă întrebări cu privire la rolul real pe care l-a avut Osama Krayem. Audiat de mai multe ori în Belgia, el a spus că nu a fost implicat în atacurile pariziene şi a negat orice rol în fabricarea explozivilor.

Citește și : Parisul rămâne ‘prudent’ cu privire la rezultatele summitului Trump-Kim

În Paris, el urmează să fie prezentat magistraţilor antitero responsabili cu dosarul atacurilor din 13 noiembrie 2015 în vederea inculpării sale pentru ‘complicitate la asasinate teroriste’, ‘conspiraţia criminală teroristă’ şi ‘fabricarea’ de dispozitive explozive, în conformitate cu termenii mandatului de arestare emis de justiţia franceză pe 21 noiembrie 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.