X

Suspectul atentatului de la Lyon recunoaşte că a depus jurământ de credinţă faţă de o grupare islamistă

Algerianul de 24 de ani suspectat că a detonat vinerea trecută un colet-capcană la Lyon a recunoscut în faţa anchetatorilor francezi că a jurat credinţă grupării Statul Islamic, relatează AFP şi Reuters joi citând surse judiciare, scrie agerpres.

Poliţia l-a arestat luni pe principalul suspect, un student algerian la informatică în vârstă de 24 de ani, şi alte trei persoane în cadrul anchetei.

Citește și : Zeci de militante Femen au prostesat la Paris împotriva crimelor asupra femeilor (FOTO/VIDEO)

Mohamed Hichem M. a recunoscut miercuri că a confecţionat coletul-capcană a cărui explozie s-a soldat cu 13 răniţi uşor în centrul oraşului Lyon.

“A recunoscut că a confecţionat coletul-capcană şi l-a plasat vineri după-amiază nu departe de gara Lyon-Perrache, în faţa unei brutării”, a declarat o sursă apropiată de investigaţie, potrivit Reuters.

Arestul provizoriu al său şi al fratelui său a continuat joi la sediul serviciilor antiteroriste franceze, în timp ce măsura a fost ridicată în cazul părinţilor săi la începutul după-amiezii, “în absenţa unor elemente incriminatoare în acest stadiu”, a anunţat parchetul din Paris.

Citește și : Brigitte Bierlein, prima femeie cancelar din istoria Austriei

Tags: LyonMohamed Hichem M.Statul Islamicsuspect
Categorii: Diaspora