Suspectul de comiterea atacului din Utrecht şi-a recunoscut vinovăţia

Publicat:

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul acestei săptămâni şi-a recunoscut vineri vinovăţia în faţa unui judecător şi a spus că a acţionat singur, relatează Reuters, dpa şi AFP, citându-i pe procurorii olandezi, potrivit Agerpres.

Gokmen Tanis, de 37 de ani, născut în Turcia, este acuzat că a comis atacul de la 18 martie cu intenţie teroristă. De asemenea, autorităţile investighează dacă bărbatul a avut şi motive personale pentru atac.


Citește și : Primarul oraşului francez Le Havre, forţat să demisioneze din cauza unor fotografii compromiţătoare

“Suspectul în vârstă de 37 de ani a recunoscut în această dimineaţă (vineri – n.r.) în faţa judecătorului infracţiunile penale reţinute în cazul lui”, a precizat ministerul public într-un comunicat, adăugând că suspectul a declarat că “a acţionat singur”.

Tot vineri, arestul său a fost prelungit cu perioada maximă de două săptămâni.

Citește și : Cel puţin 60 de morţi în coliziunea frontală a două autocare în sudul Ghanei

Pe lângă cei trei morţi, atacul armat de luni, dintr-un tramvai aflat în zona de vest a Utrecht, s-a soldat şi cu rănirea a cinci persoane.

Anchetatorii au descoperit anterior o scrisoare în maşina pe care suspectul urma să o folosească pentru a părăsi locul atacului, printre alte probe care indică un atac terorist, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.