X

Suspectul de comiterea atacului din Utrecht şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul acestei săptămâni şi-a recunoscut vineri vinovăţia în faţa unui judecător şi a spus că a acţionat singur, relatează Reuters, dpa şi AFP, citându-i pe procurorii olandezi, potrivit Agerpres.

Gokmen Tanis, de 37 de ani, născut în Turcia, este acuzat că a comis atacul de la 18 martie cu intenţie teroristă. De asemenea, autorităţile investighează dacă bărbatul a avut şi motive personale pentru atac.

Citește și : Primarul oraşului francez Le Havre, forţat să demisioneze din cauza unor fotografii compromiţătoare

“Suspectul în vârstă de 37 de ani a recunoscut în această dimineaţă (vineri – n.r.) în faţa judecătorului infracţiunile penale reţinute în cazul lui”, a precizat ministerul public într-un comunicat, adăugând că suspectul a declarat că “a acţionat singur”.

Tot vineri, arestul său a fost prelungit cu perioada maximă de două săptămâni.

Citește și : Cel puţin 60 de morţi în coliziunea frontală a două autocare în sudul Ghanei

Pe lângă cei trei morţi, atacul armat de luni, dintr-un tramvai aflat în zona de vest a Utrecht, s-a soldat şi cu rănirea a cinci persoane.

Anchetatorii au descoperit anterior o scrisoare în maşina pe care suspectul urma să o folosească pentru a părăsi locul atacului, printre alte probe care indică un atac terorist, notează dpa.

Tags: atac armatatac teroristjudecatorturciaUtrecht
Categorii: Diaspora