Suspiciuni de DISCRIMINARE planează pe holurile Palatului Buckingham

Publicat:

Palatul Buckingham a refuzat să angajeze în posturi de birou sau în funcţii înalte “imigranţi de culoare sau cetăţeni străini”, cel puţin până la sfârşitul anilor 1960, şi a obţinut scutiri de la legea antidiscriminare, a dezvăluit joi ziarul The Guardian, citat de AFP, potrivit agerpres.

Ziarul ancheta procedura consimţământului regal – potrivit căreia monarhul britanic trebuie să aprobe orice lege care îi afectează prerogativele sau interesele înaintea ca ea să fie dezbătută de deputaţi- când a descoperit că Palatul Buckingham negociase unele clauze care le exceptau pe regină şi casa regală de la legea votată în 1968 împotriva discriminării.


Citeşte şi: Tokyo cere Moscovei eliberarea pescarilor japonezi de pe un vas sechestrat – Black News

Într-o notă provenită de la Arhivele Naţionale, un funcţionar al Ministerului de Interne relatează cum unul dintre cei mai importanţi consilieri ai reginei, Lord Tryon, i-a spus că palatul nu angaja persoane provenite din minorităţile etnice în posturi de birou.

Lord Tryon indicase că palatul şi-ar da acordul pentru proiectul de lege împotriva discriminării bazate pe rasă dacă ar fi beneficiat de scutiri similare celor ale corpului diplomatic, care putea respinge o candidatură dacă persoana locuia în Regatul Unit de mai puţin de cinci ani.

Angajarea “persoanelor de culoare în posturi obişnuite de servitori” era în schimb autorizată, precizează nota. Încă şi în prezent, regina şi casa regală sunt scutite oficial de aplicarea acestei legi împotriva discriminării.

Dar ei i se conformează “în principiu şi în fapte”, a indicat joi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham pentru AFP. “Aceasta se reflectă în diversitatea, incluziunea şi demnitatea” practicilor familiei regale, a asigurat el.

“Afirmaţii bazate pe o relatare la mâna a doua a conversaţiilor datând de peste 50 de ani nu trebuie utilizate pentru a trage concluzii asupra modului în care se desfăşoară lucrurile în prezent”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Discotecile din Spania se redeschid – Black News

Aceste dezvăluiri intervin la doar câteva luni de când prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, şi soţia sa metisă, Meghan Markle, au acuzat familia regală de rasism într-un interviu-şoc acordat unei televiziuni americane.

Intervievaţi de starul tv Oprah Winfrey, cei doi au relatat că un membru – nenumit – al familiei regale îşi exprimase îngrijorarea, înainte de naşterea fiul lor Archie, faţă de culoarea pielii pe care urma să o aibă acesta.

Fratele lui Harry, prinţul William, a apărat atunci instituţia, argumentând că familia regală “nu este defel o familie rasistă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.