Mai mulţi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi au fost arestaţi

Publicat:

Numeroşi susţinători ai principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, au fost reţinuţi vineri, în ajunul unei manifestaţii anunţate pentru sâmbătă împotriva învestiturii la 7 mai a preşedintelui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat, informează două organizaţii neguvernamentale din Rusia, citate de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit OVD-Info, organizaţie specializată în monitorizarea arestărilor în rândurile opoziţiei, un susţinător al lui Navalnîi a fost reţinut în timp ce distribuia pliante la Riazan (centrul ţării), iar o coordonatoare locală a opozantului a fost interpelată în curtea locuinţei sale din Krasnoiarsk, în Siberia.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela cere un absenteism în masă la alegerile prezidenţiale

Organizaţia de opoziţie ‘Rusia deschisă’ a informat de asemenea cu privire la arestarea unor militanţi la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca importanţă al ţării, şi în Krasnodar (sud).

Un alt activist a fost convocat de anchetatori la Habarovsk (Extremul Orient rus), în timp ce poliţia a percheziţionat sedii ale mişcării lui Navalnîi din Ekaterinburg (Ural) şi a confiscat pliante cu apeluri către populaţie de a veni la manifestaţia de sâmbătă, potrivit OVD-Info.

‘Bătrânul fricos Putin crede că este Ţar. El nu este însă ţar şi de aceea trebuie să ieşiţi în stradă la 5 mai’, îşi îndeamnă Navalnîi compatrioţii pe Twitter.

Aleksei Navalnîi i-a chemat pe oameni din toată Rusia să iasă în stradă sâmbătă, cu două zile înainte de ceremonia de învestitură a preşedintelui Vladimir Putin, reales la 18 martie pentru al patrulea mandat prezidenţial.

Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran

Declarat neeligibil din cauza unei condamnări penale într-un dosar pe care el îl consideră ca fiind orchestrat de Kremlin, Navalnîi nu a putut să candideze la recentele alegeri prezidenţiale. El speră să repete sâmbătă succesul manifestaţiilor antiguvernamentale organizate de el anul trecut.

Înainte de învestitura precedentă a lui Vladimir Putin, la 6 mai 2012, o manifestaţie anti-Kremlin în Piaţa Bolotnaia din Moscova a dus la confruntări cu poliţia.

Numeroşi manifestanţi au fost condamnaţi la pedepse mergând până al trei ani şi jumătate de închisoare pentru violenţe într-un proces denunţat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului drept un ‘simulacru’ de justiţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.