X

Susținătorii PKK din Suedia au ars o marionetă a lui Erdogan

Susținătorii PKK din Suedia au ars o marionetă a lui Erdoğan

Susținătorii organizației kurde PKK au organizat o demonstrație în Suedia luând în vizor Turcia și pe președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. În cadrul acestei demonstrații au ars o păpușă care îl reprezenta pe Erdoğan, scrie KATHIMERINI, potrivit RADOR.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Profitând de deschiderea Parlamentului suedez pentru a celebra noul an parlamentar, susținătorii organizației, care a fost desemnată drept teroristă de UE, SUA, Marea Britanie etc., s-au adunat miercuri în centrul Stockholmului. Videoclipurile distribuite online arată susținători fluturând steaguri PKK și un afiș al liderului său, Abdullah Öcalan, și arzând o marionetă reprezentându-l pe Erdoğan.

Susținătorii PKK din Suedia au ars o marionetă a lui Erdoğan

Presa turcă acuză astăzi că poliția suedeză a urmărit protestul fără a avea nicio reacție. Demonstranții purtau, de asemenea, un banner care spunea că poliția le-a permis să organizeze pe 30 septembrie, în capitală, o demonstrație împotriva intrării Suediei în NATO.

Susținătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în mare parte suedezi de stânga și imigranți kurzi de a doua generație, au organizat mai multe proteste similare în trecut.

Tags: Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)Recep Tayyip ErdoganStockholmSuediaturcia
Categorii: ExterneȘtirile zilei