X

Susținere politică unanimă de la București pentru începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Susținere politică unanimă de la București pentru începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Parlamentul României a adoptat, în unanimitate, o declarație politică prin care îndeamnă statele membre ale Uniunii Europene să susțină începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de senatorul român, Titus Corlățean, pe o platformă de socializare.

Citește și: Replica Guvernului pentru judecători: „Este o judecată de valoare”

„Am propus, în calitate de președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului României și reprezentant al Partidului Social Democrat din România, aprobarea declarației politice, care să fie adoptată de cele două camere ale Parlamentului României. Birourile Parlamentare ale celor două camere a avizat favorabil, iar declarația  politică a fost adoptată de Parlamentul României în unanimitate. Această declarație transmite un semnal politic foarte clar de susținere din partea României ca stat către partenerii noștri de la Bruxelles, din statele membre ale UE, de susținere  foarte fermă pentru o decizie favorabilă la Consiliului European pentru începerea negocierilor de aderare de către R. Moldova, care să însemne un pas fundamental înainte pe calea aderării la UE”, a declarat, într-o intervenție video, senatorul român, Titus Corlățean.

De asemenea, Parlamentul României exprimă o susținere foarte clara pentru Ucraina și propunerea de acordare a statutului de candidat pentru Georgia.

Precizăm că, în cadrul reuniunii Consiliului European, care urmează să se desfășoare în zilele de 14-15 decembrie, urmează să se decidă asupra  deschiderii negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina.

Tags: bucurestiConsiliul EuropeanMoldovanegocieri de aderareParlamentul RomânieiTitus Corlăţean
Categorii: PoliticăȘtirile zilei