Sute de argentinieni rămaşi fără adăpost, expulzaţi din tabăra improvizată Guernica

Publicat:

Sute de argentinieni rămaşi fără adăpost, în majoritate familii, au fost expulzaţi de pe un imens teren viran unde se instalaseră, sărăcia în creştere în ţară din cauza pandemiei împingându-i pe mulţi spre tabere improvizate, relatează AFP joi, scrie agerpres.

Între aceştia şi poliţia venită să însoţească buldozerele care urmau să doboare adăposturile de pânză şi plastic au izbucnit ciocniri.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Până la 2.500 de familii cu mulţi copii mici ocupaseră din iulie această proprietate de 100 ha în cartierul Guernica, la periferia sudică a capitalei Buenos Aires.

Mulţi veniseră să-şi găsească un loc unde să trăiască după ce fuseseră evacuaţi din case, într-o ţară aflată în recesiune din 2018 şi unde sărăcia loveşte 40,9% din cei 44 milioane de locuitori.

De mai multe luni, guvernul provinciei Buenos Aires negocia propuneri de relocare, în timp ce ONG-uri depuneau recursuri pentru a împiedica expulzarea, care a fost în cele din urmă ordonată de tribunale.

‘Este nedrept, tot ceea ce voiam era o casă, un teren, nu avem bani să plătim chirie’, a spus Agustin, de 21 de ani, pentru AFP.

După mai multe ore de incidente, perimetrul a fost înconjurat de un cordon de poliţie.

În provincia Buenos Aires, cea mai populată (15 milioane de locuitori) şi mai bogată din ţară, dar cu cele mai mari inegalităţi, unul din doi locuitori este sărac.

Potrivit guvernului provinciei, sunt în curs de judecare 80 de proceduri de expulzare precum cea din Guernica.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează pentru Argentina în 2020 o contracţie economică de 11,8%.

Argentina, a treia economie latino-americană, condusă din decembrie 2019 de preşedintele peronist de centru-stânga Alberto Fernandez, negociază cu FMI un nou program de creditare.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Izolarea decretată la 20 martie a fost relaxată treptat spre a permite reluarea activităţilor în industrie şi comerţ, dar restricţiile de circulaţie şi adunare au fost prelungite din nou.

Argentina a depăşit miercuri 30.000 de morţi din peste un milion de persoane infectate cu coronavirus, al doilea cel mai grav bilanţ din America Latină, după Brazilia, cu 5,4 milioane de infectări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.