Sute de arme de foc importate ilegal din Franţa, confiscate în Belgia

Publicat:

Peste 600 de arme de foc cumpărate în mare parte din Franţa au fost confiscate începând de marţi în cursul unei vaste operaţiuni a poliţiei coordonate de parchetul federal belgian, a anunţat acesta vineri într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Aceste arme au fost cumpărate adesea sub acoperirea unui certificat de tir sportiv în Franţa, dar fără a avea vreo autorizaţie de deţinere în Belgia”, a explicat parchetul care a făcut referire în special la un comerciant de arme din Maubeuge, în aproapiere de graniţă, în nordul Franţei.


Citește și : Jean-Marie Le Pen, inculpat pentru ‘deturnare de fonduri publice’

Acesta din urmă a fost audiat în cadrul anchetei în baza unei colaborări cu autorităţile franceze, dar a fost eliberat, la fel ca majoritatea celor arestaţi, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

Ancheta continuă, iar cei eliberaţi ar putea fi nevoiţi să dea explicaţii ulterior unui judecător, a spus sursa citată.

Un număr de 638 de arme (arme de mână, arme semi-automate etc) au fost confiscate în cursul a 280 de percheziţii, marţi, miercuri şi vineri, pe întreg teritoriul Belgiei, se arată în comunicat.

Citește și : Fostul preşedinte al Zimbabwe Robert Mugabe va fi înmormântat ‘în aproximativ 30 de zile’

Anchete judiciare au fost deschise de aproape toate parchetele din Belgia în cazuri individuale de deţinere interzisă de arme şi infractorii sunt pasibili de închisoare de la o lună la cinci ani şi/sau o amendă de la 800 la 200.000 de euro.

În Belgia, menţionează parchetul federal, ”orice deţinere a unei arme de foc necesită cel puţin o autorizaţie” şi ”acelaşi lucru se aplică la importul unei astfel de arme”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.