Sute de cetățeni au vizitat Parlamentul cu ocazia Zilei Ușilor Deschise

Publicat:

 

Toate grupurile de vizitatori au fost ghidate de către deputați și de funcționari publici, care au povestit detalii interesante din activitatea legislativului.


Vizitatorii au avut oportunitatea să meargă în sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini. Pentru a afla cele mai interesante detalii despre activitatea legislativă, ei au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

„Facem tot posibilul ca Parlamentul să fie o instituție deschisă și accesibilă pentru cetățeni. Ziua Ușilor Deschise a fost organizată pentru cei care doresc să viziteze Parlamentul, să vadă ce reprezintă, ce se întâmplă aici, să pună întrebări deputaților și celor care lucrează în Parlament. Am avut fericita ocazie să discut cu un grup de elevi de la Căușeni și sunt sigur că vor merge acasă cu impresii frumoase”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Copii și tineri curioși, dornici de a cunoaște cât mai multe despre Parlament ne-au vizitat astăzi la Ziua Ușilor Deschise. Ne bucurăm că avem o generație tânără interesată de activitatea instituției parlamentare și de transformările din societate”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Pe lângă turul ghidat propriu-zis, pentru vizitatori au fost amenajate două expoziții – una cu lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești și alta cu desenele unor copii refugiați din Ucraina, care au redat în culori ce înseamnă pacea pentru ei.

în scuarul Parlamentului au fost amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii au primit materiale informative despre activitatea Parlamentului și au lăsat mesaje pentru deputați. Mai mult, doritorii și-au testat cunoștințele și au participat la un quiz cu întrebări despre activitatea legislativului, iar cei care au oferit răspunsuri corecte la întrebări au primit premii oferite cu sprijinul Centrului de Informare al Uniunii Europene la Chișinău, Europe Café.

Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Toate persoanele care au vizitat Parlamentul au primit daruri de la partenerii evenimentului: turte dulci cu logoul instituției și fructe, oferite gratuit de producătorii autohtoni – compania „Panilino” și „Ceteronis” SRL.

De menționat că, la Parlamentul Republicii Moldova, se organizează tururi ghidate pentru cetățeni în zilele de luni, marți și miercuri. Acestea pot fi programate accesând site-ul www.vizite.parlament.md.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POLITICO: Prima sarcină a lui Mark Rutte ca şef al NATO este găsirea unei femei care să-l înlocuiască pe Geoană. Acesta va candida la...

POLITICO: Prima sarcină a lui Mark Rutte ca şef al NATO este găsirea unei femei care să-l înlocuiască pe Geoană. Acesta va candida la...

Târguri școlare, organizate în Capitală, timp de o lună

Târguri școlare, organizate în Capitală, timp de o lună Începând cu data de 10 august și până la 10 septembrie, fiecare sector al capitalei urmează...

Școlile vor decide independent dacă încep anul de studii pe 1 sau pe 2 septembrie

Școlile vor decide independent dacă încep anul de studii pe 1 sau pe 2 septembrie Festivitatea dedicată începerii anului de studii 2024-2025 va putea fi...

‘Metalferos’ își caută director general

'Metalferos' își caută director general Consiliul S.A. „Metalferos”, în corespundere cu Statutul societății, anunță concurs pentru ocuparea funcției de director general. Concursul va fi desfășurat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.