X

Sute de copii cu urgențe traumatologice săptămâna trecută

Sute de copii cu urgențe traumatologice săptămâna trecută

Pe parcursul săptămânii trecute, ambulanța a fost solicitată în 1 463 de urgențe traumatologice, inclusiv la 246 copii.

Citește și: Zeci de oameni au ajuns la urgență din cauza gerului

Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 45 persoane, care au suferit în urma accidentelor rutiere. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 33 pacienți, inclusiv 9 copii la spital.

În total, în perioada de referință, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 14 293 de solicitări. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5 890 de pacienți, dintre care 4 628 adulți și 1262 copii au fost transportați la spitale.

În perioada menționată au fost înregistrate 476 apeluri inutile, care nu se încadrează în criteriile solicitărilor de urgențe medicale.

Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 3 455 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare. Urgențele respiratorii au constituit  2 863 de cazuri, urmate de – 1809 urgențe neurologice, dintre care 228 de accidente vasculare cerebrale.

În perioada de referință au fost înregistrate 56 apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 23 intoxicații cu monoxid sau bioxid de carbon, 12 cu medicamente și 7 cu alcool.

Tags: ambulantatraumatisme la copii
Știrile zilei