X

Sute de copii indonezieni au murit RĂPUŞI de coronavirus

Sute de copii din Indonezia au decedat probabil din cauza COVID-19, deşi experţii în coronavirus consideră că pericolul pentru tineri este redus, transmite Reuters joi, potrivit agerpres.

Pediatrii şi oficialii din domeniul sanitar din ţara cu a patra populaţie ca mărime din lume afirmă că numărul ridicat de decese în rândul copiilor are şi alte cauze, printre care subnutriţia, anemia şi asistenţa medicală necorespunzătoare.

Citeşte şi: URGIILE fac dezastru în China (VIDEO): Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa!

“COVID-19 dovedeşte că trebuie să luptăm împotriva malnutriţiei”, a declarat Achmad Yurianto, oficial de rang înalt în ministerul sănătăţii de la Jakarta. El a afirmat că subnutriţia şi anemia au creat un cerc vicios în care sunt prinşi copiii, a căror vulnerabilitate la coronavirus creşte din aceste cauze, şi a comparat copiii subnutriţi cu structurile slabe care “se prăbuşesc după un cutremur”.

De la primul caz, anunţat în martie, Indonezia a înregistrat 2000 de decese, cel mai grav bilanţ din estul Asiei, cu excepţia Chinei. Virusul a fost detectat la 715 tineri cu vârste sub 18 ani, dintre care 28 au decedat, arată un document din 22 mai al ministerului sănătăţii, consultat de Reuters.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei germane s-a deplasat în Irael şi Iordania, unde a transmis clar poziţia Berlinului faţă de anexări

Dintre 7.152 de copii indonezieni consideraţi “pacienţi monitorizaţi”, şi-au pierdut viaţa peste 380. Este vorba de cazuri cu simptome grave de COVID-19, dar pentru care testele nu au confirmat infectarea cu coronavirus. Însă, arată agenţia citată, chiar şi cele 28 de decese confirmate ar însemna o rată mare de decese în rândul copiilor, din cauza unei boli considerate o ameninţare în primul rând pentru vârstnici.

Grupele de vârstă utilizate pentru statistici diferă de la o ţară la alta, dar mortalitatea pentru cei sub 24 de ani din Statele Unite este doar cu puţin mai mare de 0,1%. În Brazilia, numărul de decese la vârste mai mici de 19 ani pentru care există suspiciunea de coronavirus este de 1,2%. În Filipine, din totalul morţilor după infectarea cu virus, cei până la 19 ani reprezintă 2,3%.

Tags: Achmad Yuriantocopiicoronaviruscovid-19indoneziaJakarta
Categorii: Știrile zilei