Sute de credincioşi filipinezi au reluat ritualul autoflagelării în Vinerea Mare, suspendat trei ani din cauza pandemiei

Publicat:

Sute de filipinezi au celebrat Vinerea Marea participând la un ritual tradiţional al penitenţei, în cadrul căruia ei se supun la crucificări şi biciuire până la sânge, pentru a evoca astfel patimile şi moartea lui Hristos, tradiţie care a fost suspendată timp de trei ani din cauza pandemiei de COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres

În mai multe sate din zona metropolitană San Fernando, la nord de capitala Manila, locuitorii obişnuiesc să marcheze această zi cu ritualul autoflagelării până la sânge.


Citește și: Un bărbat înarmat ar fi încercat să pătrundă în clădirea Ministerului Apărării de la Moscova

Dezaprobată de Biserica Catolică, această practică religioasă sângeroasă a atras circa 15.000 de curioşi în acest an, după o pauză de trei ani din cauza pandemiei.

În localităţile San Juan şi San Pedro, sute de bărbaţi dezbrăcaţi până la brâu au străbătut străzile autoflagelându-se şi stropind trecătorii cu sângele lor.

“Trebuie doar să te rogi, apoi nu simţi durerea”, a declarat unul dintre aceşti bărbaţi, Daren Pascual, 31 de ani, spunând că participă la acest ritual pentru binele familiei sale.

Câţiva voluntari au participat chiar la ritualul crucificării, realizat de practicanţi deghizaţi în soldaţi romani.

Printre cei crucificaţi în San Juan s-a numărat şi Wilfredo Salvador, în vârstă de 66 de ani, care a rămas câteva minute ţintuit pe cruce de mâini şi de picioare. Înainte de a se întoarce acasă el a fost supus unei scurte examinări medicale.

Aproape o rutină pentru acest fost pescar, el a explicat că a început să fie crucificat în urmă cu 15 ani după o depresie.

“Aleg să fac asta. El (Dumnezeu) îmi dă puterea fizică necesară”, a declarat el, considerând că această practică i-a dat “o a doua viaţă”.

Veche de zeci de ani, tradiţia continuă în pofida criticilor.

Citește și:  Bolnav de leucemie, Berlusconi este optimist: ‘Voi reuşi şi de data asta!’

Autorităţile sanitare filipineze avertizează cu regularitate în legătură cu riscurile de infecţie, în special a celei cu tetanos. Biserica Catolică, la rândul ei, consideră acest ritual nepotrivit.

Peste 80% dintre filipinezi sunt catolici, o moştenire din perioada colonială spaniolă încheiata la sfârşitul secolului al XIX-lea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.