X

Sute de greci şi-au petrecut noaptea pe străzi de frica cutremurului

Sute de persoane din sate din centrul Greciei au petrecut a doua noapte consecutivă, cea de joi spre vineri, în corturi sau în maşinile lor, după ce un nou seism puternic a lovit joi seara regiunea Elassona, în apropiere de oraşul Larissa, fără a face victime, relatează AFP, potrivit agerpres. 

“Din fericire până acum nu există victime”, a declarat Chryssoula Katsiouli, angajată a primăriei din Elassona, regiune în apropierea satelor Damasi, Mesochori, Amouri, Domeniko şi Tyrnavos afectate de cutremure.

Citeşte şi: Vaticanul vrea SĂ DESCHIDĂ catacomba Commodilla

Cutremurul de joi seară a provocat un nou val de panică în aceste sate aflate la aproape 250 de kilometri nord de Atena, unde “sunt instalate noi corturi” pentru a răspunde nevoilor locuitorilor, a mai spus Katsiouli.

“Eram cu toţii foarte speriaţi, oamenii au ieşit din nou în stradă joi seară şi mulţi oameni au petrecut noaptea în maşinile lor”, a mai spus ea.

Cu o magnitudine de 5,6 conform USGS şi 5,9 potrivit Observatorului Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena, seismul de joi seara s-a produs la o zi după cel de 6,3, care a făcut unsprezece răniţi. Peste 300 de case, mai ales vechi, spitale, şcoli şi biserici au fost avariate, iar sute de corturi sunt amplasate pe stadionul din Damasi.

Citeşte şi: Avertismentele de tsunami de pe coastele Pacificului au fost ridicate

Prefectul din Tesalia, Konstantinos Agorastos, a declarat vineri pentru televiziunea publică Ert că nu au existat noi alunecări de teren după cel de-al doilea cutremur, însă “starea clădirilor avariate miercuri s-a înrăutăţit”.

“Oamenii se tem să meargă acasă sau să meargă la hoteluri”, a declarat el înainte de a participa la o întâlnire în Larissa cu oficiali ai protecţiei civile şi primari locali.

Tags: AmouriatenacutremurDamasiDomenikoElassonagreciaKonstantinos AgorastosLarissaMesochoriTesaliaTyrnavos
Categorii: Diaspora