Sute de indonezieni au fost evacuaţi după erupţia unui vulcan

Publicat:

Peste 550 de persoane au fost nevoite să evacueze marţi dimineaţă satul în care locuiau după ce un vulcan din provincia indoneziană East Java a expulzat gaze fierbinţi care s-au răspândit pe versanţii acestuia, a anunţat agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, informează DPA, potrivit agerpres.

Nivelul de alertă pentru vulcanul Semeru din districtul Lumajang a fost menţinut la prima categorie de intensitate peste valorile normale, în pofida erupţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Raditya Jati.


Citește și : Insula Fraser, aflată în patrimoniul UNESCO, pârjolită de incendiile de vegetaţie

Nu au fost raportate victime, dar sătenii care şi-au părăsit în grabă locuinţele au nevoie nevoie urgentă de hrană şi măşti, a spus el.

“Se află în pregătire o bucătărie publică, iar autorităţile sanitare distribuie măşti cu ajutorul soldaţilor şi poliţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Semeru este al doilea vulcan indonezian care s-a trezit la viaţă în ultimele zile.

Duminică, autorităţile au ridicat nivelul de alertă pentru vulcanul Lewatolo de pe insula Lembata până la a doua categorie de intensitate după o serie de erupţii, potrivit autorităţilor.

Citeşte şi: Ungaria şi Polonia rămân neclintite în faţa bugetului european

Erupţiile vulcanului Lewatolo au determinat operaţiuni de evacuare care au vizat aproape 3.000 de persoane şi închiderea aeroportului de pe insula Lembata.

Indonezia se află în aşa-numitul “Cerc de Foc al Pacificului”, o regiune cunoscută pentru activităţile sale seismice, şi are pe teritoriul său aproximativ 128 de vulcani activi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.