Sute de manifestanţi la Varşovia pro şi contra drepturilor comunităţii LGBT

Publicat:

Două mitinguri la care au participat câteva sute de persoane, unul favorabil şi celălalt opunându-se drepturilor homosexualilor, separate de forţele de ordine, s-au confruntat duminică în apropierea Universităţii din Varşovia, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Jos cu devierile” a fost unul din sloganurile repetate de manifestanţii anti-LGBT, care se declară victime ale unor “agresiuni”.


Citește și : Preşedintele libanez Aoun pare să nu excludă total o pace cu Israelul

Unul dintre vorbitori, activista anti-avort Kaja Godek, a anunţat lansarea unei iniţiative populare care urmăreşte adoptarea unei legi menite să interzică paradele homosexualilor şi să pună capăt “propagandei homosexuale”.

În faţa acestui grup, susţinătorii drepturilor LGBT, fluturând steaguri curcubeu sau anarhiste, afişau pancarte pe care se putea citi “Noi suntem poporul”, sloganul protestelor din timpul căderii comunismului la sfârşitul anilor 1980, sau “Orientarea (sexuală n.r.) nu este o alegere, homofobia este o alegere”.

Citește și : Cutremur de 5,2 grade în nord-vestul statului Chile

În perioada campaniei electorale a scrutinului prezidenţial din iulie, conservatorii aflaţi la guvernare în Polonia, o ţară profund catolică, au folosit pe larg retorica anti-LGBT, ceea ce a provocat proteste din partea instituţiilor internaţionale. Cu acest prilej, preşedintele conservator Andrzej Duda, reales pentru un nou mandat, a comparat “ideologia LGBT” cu “neo-bolşevismul”.

Începând cu luna august, în Polonia s-au înmulţit manifestaţiile de solidaritate cu comunitatea LGBT şi de protest faţă de brutalitatea poliţiei, după arestarea unei activiste la Varşovia şi a aproximativ cincizeci de protestatari care au încercat să se opune acestei arestări.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.