Sute de manuscrise medievale, publicate pe platforme online

Publicat:

Aproximativ 800 de manuscrise spectaculoase, care provin din Anglia şi Franţa şi datează din perioada Evului Mediu, au fost publicate pe platforme online, informează miercuri Press Association, scrie Agerpres.

The British Library şi Bibliotheque Nationale de France au lansat două site-uri ce oferă acces la manuscrise datând din secole care preced şi succed Cucerirea Normandă.


Citește și : Elveția amână decizia referitoare la Pactul ONU privind migraţia

Încununarea acestui proiect de doi ani oferă internauţilor “o fereastră spre o jumătate de mileniu de schimburi culturale între Anglia şi Franţa”, au declarat coordonatorii iniţiativei.

Manuscrisele anglosaxone şi normande, provenind din colecţiile celor două biblioteci prestigioase, datează dintr-o perioadă cuprinsă între secolul al VIII-lea e.n. şi secolul al XII-lea e.n.

Printre ele se află şi o colecţie de scrisori ale lui Thomas Becket, ce datează din secolul al XII-lea, dar şi celebrele manuscrise ilustrate Winchester Benedictional, ce datează din jurul anului 1000 e.n.

Manuscrisele, tipărite în latină, franceză şi engleză, conţin un grad ridicat de sofisticare, iar multe dintre ele sunt bogat ilustrate, a declarat Kathleen Doyle, curator principal la The British Library.

Proiectul a fost finanţat de The Polonsky Foundation.

Citește și : Uniunea Europeană ar putea anula summitul Consiliului European pe tema Brexit (Bloomberg)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.