Sute de migranţi au fost salvaţi din valurile Mediteranei

Publicat:

Peste 200 de migranţi aflaţi în ambarcaţiuni au fost salvaţi în centrul Mediteranei în mai multe operaţiuni efectuate de organizaţiile ‘Medici Fără Frontiere’ (MSF) şi ResQ, informează luni DPA, potrivit agerpres.

Echipajul navei Geo Barents a salvat aproximativ 190 de migranţi care se aflau într-o ambarcaţiune de lemn, a anunţat MSF la primele ore ale zilei de luni.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Duminică, voluntari din organizaţia italiană ResQ au salvat zeci de persoane în mai multe operaţiuni. Printre migranţii salvaţi se află numeroşi minori şi femei.

Echipajul vasului ResQ People are la bord aproximativ 165 de persoane după operaţiunile desfăşurate şi a solicitat debarcarea într-un port sigur a migranţilor salvaţi pe mare.

Majoritatea acestor migranţi pleacă de pe coastele Libiei şi Tunisiei în încercarea de a ajunge în Uniunea Europeană via Mediterana Centrală.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

Numărul migranţilor care ajung în Italia în ambarcaţiuni prin traversarea Mediteranei s-a dublat în ultimele 12 luni, potrivit datelor furnizate duminică de Ministerul de Interne italian.

Între 1 august 2020 şi 31 iulie 2021, autorităţile italiene au înregistrat 49.280 de persoane care au sosit pe coastele italiene, perioadă în care au fost arestaţi 147 de traficanţi de persoane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie Un bărbat de 54 de ani din R.Moldova...

Un copil de 2 ani a murit în Italia

Un copil de 2 ani a murit în Italia Un micuț de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul de spital în capitala...

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia Un moldovean de 46 de ani a fost grav rănit într-un sat din regiunea rusă...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.