Sute de migranţi DORM în faţa unui centru de primire supraaglomerat din Olanda – VIDEO

Publicat:

Sute de migranţi au petrecut încă o noapte, joi spre vineri, în afara unui centru supraaglomerat de primire din Ţările de Jos, în timp ce presiunea creşte asupra guvernului pentru a rezolva această problemă, transmite DPA, potrivit agerpres.

Condiţiile de igienă în vecinătatea centrului de lângă localitatea Ter Apel, la graniţa cu Germania, sunt inacceptabile de multe săptămâni, au afirmat organizaţii de asistenţă.


Citeşte şi: UE se teme să nu-şi piardă voinţa de a sprijini Ucraina – Black News

Guvernul ‘nu se ocupă acum cu nimic altceva’, a afirmat joi seară prim-ministrul Mark Rutte, citat de agenţia ANP. El a descris situaţia de la Ter Apel ca ‘îngrozitoare’.

În cursul serii de joi, Oficiul central pentru primirea solicitanţilor de azil (COA) a transportat în jur de 150 de refugiaţi din zona Ter Apel la Apeldoorn, la o distanţă de 150 km, unde aceştia au fost cazaţi în săli de sport.

După patru zilei ei vor fi mutaţi la Doetinchem, în sudul ţării.

Între timp, Comisia Europeană a cerut Ţărilor de Jos să investigheze temeinic moartea unui bebeluş de numai 3 luni la Ter Apel, a relatat ANP. Copilul a murit miercuri într-o sală de sport unde a fost improvizat un adăpost de urgenţă.

Citeşte şi: Haga va cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei – Black News

Potrivit ANP, un purtător de cuvânt al UE a declarat că oficialităţile sunt conştiente de ‘situaţia dificilă de la centrul de primire din Ţările de Jos’ şi că sunt pregătite să ajute acest stat.

Câteva sute de persoane – rezidenţi din Ter Apel, dar şi din alte localităţi din nordul ţării – au protestat joi faţă de ‘supraîmpovărarea’ comunităţii prin centrul de azil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România România primește răniți și bolnavi palestinieni, într-o misiune internațională de evacuare...

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene...

Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu prilejul aniversării a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze

Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu prilejul aniversării a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.