Sute de migranţi sunt blocaţi în largul coastei libiene

Publicat:

Aproximativ 280 de migranţi sunt blocaţi pe o navă a Gărzii de coastă libiene după ce s-a considerat că debarcarea lor joi în portul Tripoli este prea periculoasă, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (IOM), transmite dpa, potrivit agerpres.

Migranţii au fost returnaţi spre Libia după ce ambarcaţiunea pe care se aflau a fost interceptată în tentativa de traversare a Mediteranei către Europa, menţionează o declaraţie a IOM dată publicităţii joi noaptea.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

Totuşi, ”din cauza intensităţii bombardamentelor”, oficialităţile libiene au refuzat debarcarea migranţilor la Tripoli.

”Situaţia este tragică. Sute de oameni, epuizaţi după o călătorie periculoasă de 72 de ore, vor petrece noaptea pe o ambarcaţiune supra-aglomerată, în circumstanţe tensionate”, a declarat Federico Soda, reprezentant al IOM.

”Statu quo-ul nu mai poate continua. Este nevoie de o abordare integrată asupra situaţiei din Mediterana Centrală”, a adăugat el.

IOM a menţionat că echipele sale furnizează alimente şi apă migranţilor blocaţi pe navă, însă a precizat că ”asistenţa este complicată şi mai mult de interdicţia de circulaţie impusă în Tripoli din cauza COVID-19”.

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

Pe de altă parte, Italia şi Malta şi-au clasificat porturile drept nesigure ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Peste 500 de migranţi ilegali au plecat din Libia săptămâna trecută cu destinaţia Europa. Dintre aceştia, aproximativ 150 au fost salvaţi de vasul umanitar german Alan Kurdi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.