Sute de moldoveni sunt trecuţi pe lista neagră a Moscovei

Publicat:

Sute de moldoveni sunt trecuţi pe lista neagră a Moscovei

Câteva sute de moldoveni, inclusiv oligarhi fugari, criminali, dar şi blogheri, sau luptători în armata ucraineană se găsesc în căutare, conform bazei de date online a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Federației Ruse, descărcată şi publicată de publicaţia Mediazona.

Jurnaliştii de la Mediazona au descărcat de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Rusia întreaga bază de date de căutare întreţinută de organele de drept. Setul de date este postat pe Github, iar o căutare simplă (doar pe nume de persoane) în baza de date este disponibilă pe site-ul web al publicației, Mold-street.com.


Citeşte şi: Nu e păcăleală! De la 1 aprilie se măresc pensiile – Stiripesurse.md

În total, la începutul lunii februarie 2024, baza de date a persoanelor date în căutare conține peste 96.000 de nume din Rusia şi alte state, inclusiv Republica Moldova.

După ce le-au studiat, jurnaliştii au creat câteva categorii, inclusiv un a polticienilor europeni, căutaţi în Rusia, printre care cea mai cunoscută persoană este prim-ministra Estoniei Kaja Kallas.

În listă apare conducerea aramatei ucrainene, dar şi presupuşii „mercenari străini” din Forţele Armate ucrainene.

Sute de moldoveni sunt trecuţi pe lista neagră a Moscovei

În baza de date se găseşte şi acum oligarhul fugar Ilan Şor, care recent s-a aflat în Rusia, conform datelor Biroului Naţional Interpol.

Politicianul fugar, condamnat în Moldova pentru că a deturnat peste 5 miliarde de lei, figura în baza de date a MAI din Rusia şi anterior, respectiv ar putea apare întrebarea dacă această bază de date este actualizată.

Fişa de căutare a lui Ilan Şor din iunie 2020, obţinută de Mold-Street.com

Acest fapt, poate fi confirmat de exemplu prin includerea în ea, de către poliţia rusă a unor persoane precum blogherul Nekoglai (Nicolai Lebedev, originar din Chişinău), deportat la finele anului 2022 din Rusia, pentru o parodie la adresa soldaţilor ruşi.

În lista persoanelor vânate de Rusia se găseşte şi un alt oligarh fugar – Vladimir Plahotniuc, dar şi Veaceslav Platon. Ambii au fost incluşi încă câţiva ani în urmă în această bază de date.

Sute de moldoveni sunt trecuţi pe lista neagră a Moscovei

La fel acolo se găseşte în continuare şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dar şi fostul deputat democrat Constantin Ţuţu.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.