Sute de oameni din Bahrein au fost arestaţi pentru formarea unui Hezbollah local

Publicat:

Autorităţile din Bahrein au anunţat marţi că 169 de cetăţeni ai acestei ţări au fost deferiţi justiţiei sub acuzaţia că au format un Hezbollah local cu sprijinul Teheranului, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat emis de parchetul general, procurorul general Ahmad al-Hammadi a precizat că cei 169 – dintre care 111 au fost arestaţi – vor fi judecaţi pentru ‘crearea unei celule teroriste’ sub numele de ‘Hezbollah din Bahrein’, în colaborare cu guvernul iranian.


Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

Hezbollah este o mişcare şiită, puternică în Liban şi cu legături cu Iran.

Unii din cei arestaţi au fost instruiţi în străinătate în mânuirea armelor şi explozibililor, înainte de a se alătura grupării, a indicat procurorul general.

Comunicatul nu precizează când au avut loc arestările.

Micul regat Bahrein, unde îşi are baza Flota a V-a americană, este zguduit de tulburări sporadice după reprimarea în 2011 a unor manifestanţii de amploare prin care majoritatea şiită cerea reforme dinastiei sunnite aflate la putere.

Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

De atunci, autorităţile au dizolvat mişcări de opoziţie şi au trimis în închisoare zeci de disidenţi şi/sau le-au revocat cetăţenia.

Autorităţile neagă orice discriminare faţă de şiiţi şi afirmă că se confruntă cu grupări violente sprijinite de Teheran, acuzaţie respinsă de acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.