X

Sute de pompieri se luptă cu incendiile de pădure în sudul Franţei

În sudul Franţei, circa 500 de pompieri se luptă cu incendii de pădure izbucnite în apropiere de Montpellier pe fundalul unei secete severe şi a temperaturilor care au ajuns la 36 de grade Celsius, potrivit DPA şi agerpres.

Conform brigăzii de pompieri din departamentul Gard, nouă avioane pentru stingerea incendiilor şi un elicopter au fost mobilizate luni pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Flăcările nu sunt încă stăpânite, iar prioritatea departamentului de pompieri este de a proteja vieţile omeneşti şi clădirile. Circa 100 de hectare de vegetaţie au fost afectate.

La un camping din Grau du Roi, 60 de bungalow-uri au fost distruse, iar un poliţist rănit. Turiştii au fost transportaţi cu promptitudine în locuri sigure.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Franţa se confruntă săptămâna aceasta cu un val de caniculă, mercurul termometrelor atingând temperaturi deosebit de ridicate pentru jumătatea lui iunie.

Miercuri, în regiunile sudice sunt aşteptate 38 de grade, a anunţat departamentul meteo. În Paris, sâmbătă s-ar putea înregistrat 34 de grade Celsius. 

Tags: departamentul GardGrau du Roiincendii de padureMontpellier
Categorii: Diaspora