Sute de profesori sunt instruiți în utilizarea dispozitivelor moderne din laboratoarele școlare

Publicat:

Circa 700 de profesori de fizică, chimie, biologie și geografie din 160 de instituții de învățământ din Republica Moldova sunt instruiți în utilizarea dispozitivelor moderne din laboratoarele școlare. Sesiunile de formare sunt organizate în cinci localități: Chișinău, Ungheni, Cahul, Taraclia și Bălți.

Profesorii au posibilitatea să exerseze practic modalitățile de utilizare a echipamentelor moderne, în special a senzorilor din dotare la determinarea mărimilor pentru măsurarea forței, accelerației, ratei de rotație, poziției obiectelor, vitezei, temperaturii, presiunii, umidității etc.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Acești senzori pot fi utilizați la măsurători de maximă exactitate, în științe ale pământului și fizicii, precum și la explorarea mediului.

De asemenea, dispozitivele sunt utilizate pentru prelucrarea datelor, efectuarea statisticii datelor experimentale, interpretarea rezultatelor unor experimente și multe altele.

Ludmila Bulhac, profesoară de fizică din cadrul Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din Chișinău, afirmă că noile dispozitive sunt foarte binevenite în activitatea didactică.

„Noi suntem în era digitală. Venind la lecții cu acești senzori, vom putea efectua mai multe măsurări, astfel trezind curiozitatea pentru cercetare și creșterea motivației copiilor de a studia mai profund științele exacte”, spune profesoara.

Un alt participant la instruiri, Oleg Gorincioi, profesor de fizică la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, susține că seminarele organizate sunt importante pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste tehnologii moderne.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

„Senzorii facilitează munca profesorilor și a elevilor, care se adaptează mai repede la lucrurile noi ce sunt implementate. Aceste tehnologii ne ajută să facem măsurări cu o exactitate foarte mare și într-un timp redus”, afirmă profesorul.

Echipamentele moderne au fost distribuite în școli în primăvara anului curent, în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de Ministerul Educației și Cercetării cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.