X

Sute de refugiaţi sirieni aflaţi în Liban se întorc în ţara lor

Sute de refugiaţi sirieni aflaţi în Liban s-au strâns luni pentru a se întoarce în ţara lor, au relatat media locale, citate de Xinhua, potrivit agerpres.

”Familii siriene s-au strâns la punctul de frontieră Abiudiya, unde forţele de securitate libaneze au luat măsurile necesare pentru a asigura întoarcerea lor de bunăvoie în Siria”, a relatat agenţia libaneză de presă NNA.

Citește și : Ucraina va construi o bază militară în nordul Mării Negre, pentru contracararea Rusiei

Potrivit sursei, familiile siriene le-au mulţumit forţelor libaneze pentru eforturile lor de a organiza întoarcerea refugiaţilor în ţara lor.

Agenţia locală de presă Almarkazia a relatat la rândul său că cel mai mare număr de refugiaţi sirieni până în prezent din Tripoli s-au strâns la Centrul de expoziţii Rashid Karami pentru a se întoarce în Siria.

Citește și : Victimele tragediei din Indonezia au început să fie înhumate într-o groapă comună

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a afirmat că în Liban se află 976.000 de refugiaţi sirieni înregistraţi, în timp ce guvernul libanez a estimat numărul lor la 1,5 milioane.

Sâmbătă, ministrul libanez în problema persoanelor strămutate, Mouin Merhebi, a anunţat că 4.100 de refugiaţi sirieni din Liban s-au întors în ţara lor începând din luna iunie.

Tags: AbiudiyaLibanrefugiatisiria
Categorii: Sinteze