X

Sute de ruşi furioşi au ieşit în stradă să protesteze

Sute de ruşi furioşi au ieşit în stradă să protesteze

Sute de ruşi au ieşit în stradă după inundațiile devastatoare din oraşul Orsk, sudul Urarilor, cel mai afectat de intemperii. Oamenii s-au adunat în fața primăriei din localitate să ceară socoteală autorităţilor după ce două baraje s-au rupt, iar mii de case au fost inundate.

Vezi şi: Iranul îi acuză pe americani că au aprobat atacul asupra consulatului la Damasc – VIDEO – Stiripesurse.md

Guvernul regional le-a promis un ajutor între 50.000 și 100.000 de ruble pentru fiecare familie a cărei locuință a fost avariată, ceea ce ar însemna până la 1.000 de euro. Înaintea acestor proteste, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că locuitorii regiunilor inundate „suportă cu stoicism” această încercare şi că „puterile locale nu se plâng”.

Sute de ruşi furioşi au ieşit în stradă să protesteze

El a anunţat că Vladimir Putin nu va merge la fața locului. La Orsk, nouă persoane au ajuns la spital în urma inundaţiilor, iar alte aproape 100 s-au prezentat în instituţii medicale pentru a primi îngrijiri, potrivit filialei locale a Ministerului Sănătăţii.

„O ruşine! O ruşine!”, au scandat protestatarii, potrivit unei înregistrări video difuzate de publicaţia rusă RBK.

Anterior, parchetul regional a avertizat împotriva oricărei adunări ilegale, în contextul în care este în vigoare starea de urgenţă, ameninţând cu proceduri judiciare.

Tags: inundatiiOrskprotesterusia
Externe