X

Sute de şcoli vor avea vor avea catalog electronic

Sute de şcoli vor avea vor avea catalog electronic

În aproximativ 560 de școli din țară, catalogul electronic va fi utilizat în acest an școlar. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, sistemul va conține informații privind reușita și frecvența elevilor, detalii despre temele predate la ore, sarcinile pentru acasă și linkuri de conectare pentru lecțiile online.

Citeşte şi: De ce sunt românii bolnavi, săraci și fără prea multă școală – Stiripesurse.md

Ministerul Educației și Cercetării precizează că datele sunt accesibile pentru elevi, profesori, dar și pentru părinți, care vor avea acces în timp real la informații despre performanțele școlare ale copiilor.

Sute de şcoli vor avea vor avea catalog electronic

„Platforma permite o comunicare mai eficientă între profesori, elevi și părinți, facilitând schimbul de informații. Cadrele didactice și manageriale pot gestiona mai ușor evidența și reușita școlară a elevilor, reducând volumul de muncă și erorile în gestionarea datelor pe suport de hârtie. Inițiativa face parte din planul de digitalizare a educației”, susține ministrul Dan Perciun.

Pentru a instrui profesorii să utilizeze Sistemul Informațional Catalogul Electronic, MEC va organiza în perioada 6-13 septembrie, 14 seminare în format online. Instruirile vor fi desfășurate de către Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație. În cadrul acestor instruiri urmează să fie formați peste 500 de administratori de rețea și 10000 de cadre didactice.

Tags: catalog electronicDan Perciunscoala
Social