Sute de solicitări nemotivate la urgență

Publicat:

Sute de solicitări nemotivate la urgență

Pe parcursul săptămânii trecute, aproape 17 mii de moldoveni au solicitat intervenția medicilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, între care 3 426 de copii.

Citește și: Ioniță compară situația energetică cu jaful bancar din 2014 și-și cere scuze de la procurori


Totodată, instituția menționează că săptămânal, se pierde timp și efort pentru apelurile nemotivare sau „solicitări inutile, care nu corespund cerințelor urgențelor medico-chirurgicale”. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregsitrate 354 asemenea cazuri.

Din numărul total de solicitărilor,  4 363 au fost pe motivul urgențelor respiratorii, inclusiv 2 582 de infecții respiratorii virale acute, urmate de 3 949 cardiovasculare, inclusiv 58 cu sindrom coronarian acut, 1 943 neurologice, printre care 235 cu accidente cerebrale vasculare, 1093 traumatologice și 121 infecțioase.

În perioada de referință, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 40 accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 58 persoane.

Au fost recepționat 48 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 13 intoxicații cu monoxid și dioxid de carbon, 13 cu medicamente și 7 cu alcool.

Totodată au fost înregistrate 44 urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu, inclusiv 29 combustii, 4 degerături și 3 hipotermii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024 Tenismanul spaniol Rafael Nadal figurează pe lista participanţilor la ediţia din acest an a US...

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi Guvernul a aprobat...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.