X

Sute de solicitări nemotivate la urgență

Sute de solicitări nemotivate la urgență

Pe parcursul săptămânii trecute, aproape 17 mii de moldoveni au solicitat intervenția medicilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, între care 3 426 de copii.

Citește și: Ioniță compară situația energetică cu jaful bancar din 2014 și-și cere scuze de la procurori

Totodată, instituția menționează că săptămânal, se pierde timp și efort pentru apelurile nemotivare sau „solicitări inutile, care nu corespund cerințelor urgențelor medico-chirurgicale”. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregsitrate 354 asemenea cazuri.

Din numărul total de solicitărilor,  4 363 au fost pe motivul urgențelor respiratorii, inclusiv 2 582 de infecții respiratorii virale acute, urmate de 3 949 cardiovasculare, inclusiv 58 cu sindrom coronarian acut, 1 943 neurologice, printre care 235 cu accidente cerebrale vasculare, 1093 traumatologice și 121 infecțioase.

În perioada de referință, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 40 accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 58 persoane.

Au fost recepționat 48 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 13 intoxicații cu monoxid și dioxid de carbon, 13 cu medicamente și 7 cu alcool.

Totodată au fost înregistrate 44 urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu, inclusiv 29 combustii, 4 degerături și 3 hipotermii.

Tags: ambulantaCentrului Național de Asistență Medicală Urgentăurhgenta medicala
Știrile zilei