Sute de turiști părăsesc în grabă insulele indoneziene afectate de cutremur – VIDEO

Publicat:

Circa 900 de turişti indonezieni şi străini sunt în curs de evacuare de pe insulele Gili, din vecinătatea insulei Lombok, la o zi după un puternic cutremur, soldat oficial cu 91 de morţi şi sute de răniţi, au informat luni autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Aproximativ 200 de turişti “indonezieni şi străini” au părăsit deja cele trei insule care formează arhipelagul Gili, iar alţi circa 700 aşteaptă evacuarea, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.


Vezi și: Bilanț nou al victimelor din Indonezia: Autoritățile anunță 91 de morți! – VIDEO

Mai multe hoteluri de pe aceste insule au fost avariate de puternicul seism, urmat de un avertisment de tsunami. Panicaţi, numeroşi turişti au solicitat să părăsească insulele, în încercarea de a ajunge pe Lombok şi de aici la aeroport.

“Un turist indonezian a murit în Gili Meno şi mai mulţi au fost răniţi, cei mai mulţi suferind fracturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei din Lombok a Agenţiei menţionate pentru AFP.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9, înregistrat duminică seara la o adâncime de 10 kilometri, a fost resimţit şi în Bali, insula vecină, cea mai turistică din acest arhipelag din Asia de Sud-Est. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, provocând noi temeri luni.

Citește și: Acțiune ca-n filme! Polițiștii americani au eliberat 11 copii

“Am încercat să ajungem la aeroport, dar nu exista nici un taxi, nici un mijloc de transport şi nici un plan de evacuare pe moment”, a povestit un turist francez când a ajuns la aeroportul din Mataram, principalul oraş din Lombok.

“Ulterior, am oprit o maşină şi am rugat pe cineva să mă ducă la aeroport cu familia şi a fost de acord”, a adăugat el.

Majoritatea victimelor cutremurului se aflau în zona montană din nordul insulei Lombok, departe de principalele atracţii turistice din sudul şi vestul acestei insule, cunoscută pentru plajele şi pentru traseele sale de drumeţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.