X

Sute de ucraineni, împiedicați să plece din Rusia către Estonia; transportați cu camioanele către locuri necunoscute

Refugiații ucraineni sunt împiedicați să fugă din Rusia și sunt transportați cu camioanele către locuri necunoscute, afirmă ministrul de interne din Estonia, potrivit CNN , informează mediafax.

Peste 1.000 de refugiați ucraineni care au încercat să intre în Estonia din Rusia au fost opriți de ruși și ulterior au fost duși într-un loc necunoscut, anunță ministrul de Interne estonian.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

„Au venit camioane, au fost puși în camioane și au fost luați sau au fost duși cu mașina. Unde s-au dus, unde sunt, nu știm. Poliția lucrează pentru a aduna aceste informații în acest moment”, a declarat ministrul de interne Lauri Läänemets într-un interviu radiofonic.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, ambasada ucraineană a acuzat Rusia că a blocat trecerea frontierei. De asemenea, Lauri Läänemets a anunțat că poliția de frontieră din Estonia patrulează și cu drone.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Joi, un oficial de frontieră estonian a declarat că există sute de vehicule care așteaptă pe partea rusă a punctelor de trecere a frontierei Luhamaa și Koidula din sud-estul țării. Ordinul de „mobilizare parțială” al președintelui rus Vladimir Putin a provocat o creștere a numărului de treceri de frontieră.

Tags: EstoniagranitaKoidulaLuhamaarusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina