Sute de victime ale traficului de persoane nu au primit dreptul de a rămâne în Marea Britanie

Publicat:

Londra nu a permis mai multor sute de persoane să rămână în Marea Britanie şi să aibă acces la serviciile de asistenţă socială, în pofida confirmării de către autorităţi a faptului că era vorba despre victime ale traficului de fiinţe umane, indică date ale guvernului britanic date marţi publicităţii, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

Informaţiile, făcute publice în virtutea Legii privind libertatea de informare, arată că în perioada 2015-2017 unui număr de 752 de persoane nu li s-a permis să rămână pe teritoriul britanic, după ce persoanele respective fuseseră recunoscute drept victime ale traficului.


Citește și : R.Moldova: Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat

Toate cele 752 de persoane proveneau din ţări non-europene, precum Vietnam şi Nigeria, conform Crucii Roşii Britanice, Hestia şi Ashiana, organizaţii umanitare care susţin victimele traficului de fiinţe umane.

”Sclavia modernă este răspândită în comunităţile noastre şi nevoia de sprijin pe termen lung este vitală pentru a ne asigura că victimele îşi pot reconstrui viaţa. Fără această susţinere, noi ştim că multe victime sunt nevoite să revină la sclavie şi ciclul de abuzuri continuă”, a spus said Abigail Ampofo, director în cadrul Hestia.

Începând din luna februarie, persoanele confirmate drept victime ale traficului primesc 90 de zile de sprijin suplimentar, faţă de 45 până atunci, după cum a precizat guvernul britanic.

Totuşi, persoanele în cauză nu beneficiază de dreptul de a avea acces la ajutor suplimentar ulterior şi nici nu primesc automat dreptul de şedere pe teritoriul britanic, ceea ce le expune riscului de a trăi pe stradă sau de a fi din nou exploatate, atrag atenţia activiştii anti-sclavie.

Citește și : SUA intenţionează să-şi dezvolte infrastructura militară din Australia (Marise Payne)

”Situaţia este rea mai ales pentru oamenii fără un statut privind imigraţia sigur”, a explicat Naomi Philipps, reprezentantă a Crucii Roşii Britanice.

În 2018 aproximativ 7.000 de presupuse victime ale traficului de persoane au fost descoperite în Marea Britanie, în creştere cu o treime faţă de anul precedent, adaugă Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.